torsdag 4. november 2010

Tilbake fra Roma...

og for en spennende by det var å besøke...
Ulempen var all eksosen, den var ikke noe å rope hurra for. Det var faktisk ganske fasinerende å se kjøremønsteret, eller mangelen på kjøremønster, det er vel mer beskrivende. Man kan i alle fall ikke ha frynsete nerver når man begir seg ut i trafikken der. Jeg egnet meg ikke helt, det fant jeg ut etter at vi leide Segway og tok en "Engler og Demoner" tur. Hehe jeg fikk ikke med meg at vi var innom ting fra filmen, men, etter å ha kollidert to ganger så var jeg vel kanskje mest opptatt av hjulene på denne doningen. Jeg fikk erfare, allerede de første 10 minuttene, at om du får hjulene borti noe så løper Segwayen løpsk. Til min fordel har jeg hatt mange år på hesteryggen, og er tydeligvis fremdeles god på å hoppe av *smiler* det kom godt med. Jeg er visst også veldig god til å klamre meg fast, det erfarte jeg når jeg fikk hjulet borti en lyktestolpe. Jeg falt ikke, men så vel ut til å ha et heller intimt møte med denne stolpen. På stolpen hang det lapper om en konsert. Selvfølgelig latet jeg som om jeg var veeeldig interessert, og tok med meg en lapp...
Stort sett kjørte vi på fortauet, men innimellom i trafikken. I det ene store krysset vi skulle over (fire felt) så glemte jeg se om det var grønn mann først... Ene guiden var på vei i fullt firsprang for å "redde" meg, men jeg klarte snu. Tro meg, disse italienerene er meget ivrige på fløyten og knyttenever... hehe. Fra da av gikk jeg under navnet "crazy woman" hos guidene;-) Til tross for alt dette, Segway kan virkelig anbefales. Det var en ordentlig artig måte å komme seg frem på!
Jeg tok vel nærmere 600 bilder på turen, det var vanvittig mye flott å se på. Helt utrolig hva disse romerne har klart å skape og hvor mye de har bevart. Og det yret av folk overalt til enhver tid. Tror ikke romere sover...
Vi prøvde ta oss en tur til Vatikanet, men det var ikke så enkelt. Det var 5 timers ventetid får å komme inn. Det var ekstremt mye folk denne dagen fordi Paven hadde vært på plassen, visstnok i forbindelse med en popkonsert for skolebarn. Skal si tidene har forandret seg;-) Så det endte med bare en liten runde på Petersplassen, steike meg for noen store forhold vi prater om her. Vanvittig størrelse på ting der nede. Til og med lyktestolper er enorme. (Litt morsomt i og med at italienerne er ganske små...)
Søndagen reiste vi på noe som skulle være Europas største marknad. Det tror jeg det var. Tror ikke jeg overdriver om jeg sier det var nærmere 6-7 km langt med boder på hver side, og de siste km var det dobbelt, altså tre boder i bredden. Det var helt enormt. Her fikk du alt, klær, sko, duppeditter, filmer, musikk.. ja litt av alt. Det kan jo nevnes at jeg kjøpte støvletter for 3 Euro, og vinterjakke for 6 (ca 24 og 48 kr).

Maten var ikke så veldig mye å rope hurra for, i hvertfall ikke der vi havnet. Nå kan det jo selvsagt ha noe med vår evne til å finne restauranter å gjøre. Vi var 18 stykker som reiste sammen, og da kan man ikke velge og vrake på restauranter som vil ta oss inn samlet. Ene kvelden ville min mann på HardRock Cafe. Der var det tydeligvis amerikans standard på maten. Steike så mye mat vi fikk. Jeg prøvde bestille en liten hamburger, og ble jo såklart mobbet for å ha tatt barnemenyen. (kommentarer som "heldig at du ikke fikk leke med" haglet kan man si). Til tross for min manglende begeistring for hamburgere så var dette innmari god mat, faktisk den beste vi spiste der nede.

Summa sumarum : Roma er virkelig verdt et besøk, men det anbefales å sette deg litt inn i hva du vil se på forhånd. Dette fordi mange ting kan du reservere plass på via internett og dermed få det billigere.

Et par bilder fra vakre Roma må vi jo også få med her...Pressenninger i Roma er noe helt spesielt. I stedet for blanke stygge som vi har er alle der nede "malt" med fasade på. 

Toppen av Peterskirken. Her kan dere se alle menneskene som har tatt turen 500 trappetrinn opp for å se utsikten. Sikkert vel verdt det.

Noen av skulpturene på Vatikanet. Helt enormt hvor mye detaljer der er over alt her...

Enda en av de enorme lyktene. Full i vakre detaljer.

Jeg og blogger er fremdeles ikke helt venner når det kommer til opplastning av bilder, så foreløpig blir det ikke flere bilder. Det har nå tatt meg 1,5 time å få inn disse fire...

Håper dere alle får en super fin dag

2 kommentarer:

 1. Flott tur, høres det ut til, men noen bilder kan ikke jeg se.... bare noen bittesmå firkanter (som ikke kan åpnes)
  Min erfaring med maten i Roma har vært bra og jeg har blitt velsignet av paven... gamlepaven.Han satt riktignok i et åpent vindu og jeg sto nede på plassen! Massevelsignelse med andre ord.
  Men nå er jo jeg gresk-ortodoks, så det var ikke så farlig.....

  SvarSlett
 2. Ser man det, jeg fikk ikke sett paven, bare alle de andre menneskene. Helt enormt med folk, og når vi rakk fram så var alt ferdig.
  Ja de bildene ja, de var der, og plutselig var de vekk. Jeg og blogger er visst ikke helt på talefot. Prøvde laste dem inn via picasa, så ut til å virke greit, men nå er de vekk gitt. Hm... får prøve igjen...

  SvarSlett